Anasayfa

Giriş/Üye

Hesap No

Bağış Yap

Sepetim

2024 Yılı Kurban Organizasyonumuz

2024 Yılı Kurban Organizasyonumuz


2024 yılının Kurban Bayramını geride bıraktık. Şefkat Eli Derneği, bayramdan önce bağış yapan hayırseverlerimizin kurbanlarını, Afrika’da Somali ve Çad; Asya’da ise Yemen, Arakan ve Afganistan’da keserek, yoksul ve ete hasret insanlara ulaştırıp, bağışçılarımızın kurban ibadetini tamamlamasına vesile olmuştur.

Kurban Bayramında bazı insanlar, kestikleri kurban etinin tamamını ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak istemektedirler. Derneğimiz işte bu noktada devreye girerek, yoksulluğun ileri derecede olduğu ve kısıtlı imkânlara sahip ülkeleri belirleyerek, kurban kesim ve dağıtım işlemlerini yapmaktadır.

Kurbanın Gerekleri

Kurban her şeyden önce bir ibadet olduğu için, İslâmî koşulların gözetilmesi gerekmektedir. Kurbanı kestirecek olan kişinin Müslüman olması ve aklî dengesinin de yerinde olması gerekir. Kurban edilecek hayvan sığır, koyun, keçi, manda veya deve türündeki hayvanlardan biri olmalıdır. Ayrıca hayvanın âzâlarının tam olması, yaratılıştan veya sonradan bir organının eksik olmaması, herhangi bir sakatlık olmaması ve hayvanın sağlıklı olması gerekir.

Derneğimiz tüm bu şartların tam olduğundan emin olduktan sonra, mümkün mertebe tüm bağışçılarımızdan sesli bir şekilde vekâlet alarak, kurban için ilk adımı atmıştır. Bundan sonra kurbanlık hayvan seçimi gelir. Kurbanlık hayvanlar Asya ve Afrika şartlarına göre en büyük ve besili hayvanlar arasından özenle seçilmiştir. Bağışçımızın istediği hayvanı istediği ülkede seçtikten sonra, küpeleme işlemi yapılarak kesim gününe hazırlanmıştır.

Daha sonra kesim işlemi için bağışçılarımızdan aldığımız vekâletleri kurban kesimini gerçekleştirecek kasaba verdik ve kurban kesim işlemini gerçekleştirdik.

Kesimden sonra bağışçımızın şükür namazı kılması için kurbanın kesildiğine dair SMS iletilerek bağışçımız bilgilendirilmiştir.

Kurban kesimlerimiz bayram boyunca devam etmiş olup, kesim ve et dağıtım görüntülerinin yer aldığı video linki bağışçılarımızın telefonlarına mesaj olarak gönderilmiştir.

Şefkat Eli İnsanî Yardım Derneği olarak, dinimizce çok önemli olan bu kutlu vazifede aracı olmamızı sağlayan tüm bağışçılarımıza, on binlerce ihtiyaç sahibi adına şükranlarımızı sunuyoruz.